آشنایی با کاربردهای فایل php.ini
در مقاله مقدار مموری یا رم هاست اشتراکی در زمینه خطای نمایش وبسایت پس از انتقال آن از فضای لوکال به فضای میزبانی وب سخن گفتیم و روشن شد که خطاهای (…Memory limit exhausted) مربوط به خطای تفسیر کدهای PHP می باشد که به دلیل محدویت های ایجاد شده بر روی هاست اشتراکی از نظر استفاده از مقدار معینی از رم یا مموری سرور میزبان شما می باشد و استفاده از فایل PHP.ini را به عنوان یکی از راهکار های ممکن معرفی نمودیم.
فایل php.ini عملاً فایلی سیستمی می باشد که وب سرور خدمات میزبان شما را به سمت خود فرا می خواند تا تنظیمات PHP اکانت مورد نظر را برای وب سرور تعریف و مشخص نماید. البته این فایل متناسب با کاربری خود در دایرکتوری ها و موقعیت های خاصی از سرور و یا سیستم های مشابه استفاده می باشد که ما در این مقاله صرفاً کاربرد این فایل در سرورهای لینوکس (وب سرور آپاچی) با کنترل پنل جهانی و رایج سی پنل را بررسی خواهیم کرد.
در صورتی که تدابیر امنیتی خاصی بر روی سرور میزبان شما لحاظ نشده باشد به منظور استفاده از این راهکار می توانید به سادگی در notepad سیستم خود پارامترهای تنظیمات PHP مدنظر خود با مقادیر مدنظر را یادداشت نمایید و سپس این فایل را با نام php.ini ذخیره نمایید و به سادگی با آپلود این فایل در دایرکتوری روت اکانت هاست اشتراکی خود تنظیمات php اکانت خود را تغییر دهید. البته نکته قابل توجه این موضوع است که گاهاً به دلیل تعدد دایرکتوری ها و فایل های تنظیماتی و… نیاز تا با بهره گیری از فایل htaccess. وب سرور را به فایل php.ini در مسیر مدنظر ارجاع داد و یا مسیر درج این فایل را تغییر داد اما به صورت پیشفرض راهکار مذکور، فرایند ساده ای از این راهکار را مطرح می کند. به طور مثال پارامتر محدودیت مموری در فایل php.ini به صورت عبارت “memory_limit = value” تعریف می گردد که محدودیت مدنظر جایگزین عبارت value می شود.
البته کاربرد فایل php.ini محدود به این موضوع نمی باشد و همانطور که عرض شد در صورتی که این امکان توسط مدیریت سرور برای کاربران محدود نشده باشد، هرگونه تنظیمات کاربری مربوط به PHP اکانت شما در این فایل قابل تغییر می باشد. از جمله این تغییرات می توان به فعال کردن فراخوانی توابع و ماژول های خاص PHP، مقدار محدودیت استفاده از کش سرور و… را مطرح نمود که هر یک وابسته به نیاز کاربران قابل تغریف خواهد بود.